AcasăEconomieMetrorex anunţă că Magistrala 2 va fi extinsă până în comuna Berceni

Metrorex anunţă că Magistrala 2 va fi extinsă până în comuna Berceni

Directorul general al Metrorex, Ştefan Paraschiv, şi secretarul de stat al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Costin Ţîra – Rădulescu s-au întâlnit, miercuri, cu primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, pentru a verifica stadiul lucrărilor la viitoarea staţie de metrou de pe Magistrala 2, Tudor Arghezi, care se construieşte pe Şoseaua Berceni.

Conform unui comunicat de presă transmis de Metrorex, stadiul lucrărilor pe noua staţie de metrou din zona de sud a Capitalei este avansat, construcţia înaintând în ritm alert.

Sursa citată arată că staţia de metrou Tudor Arghezi care se construieşte pe Şoseaua Berceni este doar începutul unui proiect de mare anvergură. Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii împreună cu Primăria Sectorului 4 şi Consiliul Judeţean vor să extindă Magistrala 2 de metrou până în judeţul Ilfov. Proiectul prevede construcţia a încă două sau trei staţii de metrou în comuna Berceni.

Directorul general al Metrorex, Ştefan Paraschiv, a susţinut că proiectul este extrem de important pentru fluidizarea traficului în Sectorul 4 şi în Bucureşti.

“Acest proiect este un exemplu foarte clar de colaborare, cooperare, între instituţiile statului, companii ale statului, în interesul cetăţenilor. Mai mult decât atât, continuarea cu cele două staţii plus parcarea Park&Ride pot face ca Sectorul 4 şi Bucureştiul să fie descongestionate. Se ştie foarte bine că transportul public, metroul, tramvaiele, autobuzele şi troleibuzele, în special, pot ajuta traficul rutier. E un proiect interesant, ne bucurăm că este în avans şi suntem foarte interesaţi de acesta, pentru că Magistrala 2 este cea mai tranzitată magistrală operată de noi. Cu această ocazie încurajez şi alte instituţii, primării, să se gândească la posibilităţi de extindere sau colaborare pentru a putea extinde reţeaua de metrou, reţeaua de transport public”, a afirmat Paraschiv, citat în comunicat.

Noua staţie de metrou Tudor Arghezi, construită pe o suprafaţă de peste 15.000 de metri între staţia Berceni, actualul capăt de linie al Magistralei 2 şi Şoseaua de Centură, va avea o lungime de 1,6 kilometri. Aceasta va fi supraterană, parter plus două etaje şi va beneficia de şase zone de acces pietonal, din care două vor fi situate pe partea opusă a Şoselei Berceni, fiind asigurată o legătură printr-un pasaj pietonal subteran, pe sub şosea.

De asemenea, din cele două ieşiri, se va asigura legătura directă cu parcarea de tip Park&Ride de 300 de locuri.

Potrivit sursei citate, fiind o staţie supraterană, proiectul prevede inclusiv o instalaţie de degivrare a căii de rulare, care să permită exploatarea în condiţii pe timp de iarnă.

Valoarea investiţiei va fi de 214 milioane de lei. Procedurile de derulare si urmărire a contractului se execută de către Primăria Sectorului 4, iar Metrorex asigură asistenţa tehnică.

Ultimele Articole