AcasăEconomieMetrorex are datorii de peste 40 mil. euro la Alstom pentru mentenanţă

Metrorex are datorii de peste 40 mil. euro la Alstom pentru mentenanţă

Datoriile, acumulate din aprilie 2009, se cifrează la 40 milioane euro, fără penalităţi. Noi am trimis o cerere de remediere a acestei situaţii către Metrorex şi aşteptăm să fie găsită o soluţie pentru achitarea acestor sume”, a spus Gabriel Stanciu.

Acesta a precizat că Alstom va continua să întreţină trenurile de metrou astfel încât a călătorii care utilizează zilnic metroul bucureştean nu vor fi afectaţi, dar că, prin neplata sumelor, Metrorex va acumula şi penalităţi, ceea ce va face ca suma să fie şi mai greu de achitat.

Contractul de întreţinere a trenurilor de metrou cu societatea franceză Alstom a fost semnat în 2003 de ministrul de la acea vreme al Transporturilor, Miron Mitrea, fiind validat printr-o hotărâre de Guvern care încredinţa Alstom pentru 15 ani mentenanţa trenurilor de metrou pentru un “preţ estimat” de 239,75 milioane de euro.

Directorul general al Metrorex, Gheorghe Udrişte, a declarat recent că vrea să revizuiască clauzele contractuale, organizând o licitaţie pentru desemnarea unei firme de consultanţă specializate.

Ultimele Articole