AcasăEconomieTransportMetroul de la Cluj-Napoca va fi cu 35% mai scump. Guvernul a...

Metroul de la Cluj-Napoca va fi cu 35% mai scump. Guvernul a aprobat noile costuri

Primăria din Cluj-Napoca a reluat licitația pentru metrou, după ce Guvernul a aprobat actualizarea indicatorilor tehnico-economici, cu o creștere de circa 35% a costurilor pentru realizarea acestuia, scrie Monitorul de Cluj.

Licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiție Magistrala I de metrou Cluj a fost reluată, având termen limită de depunere a ofertelor data de 28 octombrie 2022. Guvernul a aprobat săptămâna trecută actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru Magistrala I de metrou de la Cluj, astfel că licitația lansată de Primăria Cluj-Napoca încă din luna martie 2022 și suspendată în luna august, s-a reluat.

Valoarea estimată a contractului este de peste 9 miliarde lei, iar firmele interesate au la dispoziție circa două săptămâni pentru a-și finaliza și depune ofertele. Guvernul a aprobat săptămâna trecută actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru Magistrala I de metrou de la Cluj, astfel că licitația lansată de Primăria Cluj-Napoca încă din luna martie 2022 și suspendată în luna august, s-a reluat.

Valoarea estimată a contractului este de peste 9 miliarde lei, iar firmele interesate au la dispoziție circa două săptămâni pentru a-și finaliza și depune ofertele. Primăria a decis în august să suspende licitația pentru Magistrala I de metrou din Cluj, după ce a primit sesizări oficiale de la mari concerne interesate de realizarea Metroului că nu pot depune oferte în valoarea estimată, adică peste 6,6 miliarde lei fără TVA. Astfel, indicatorii tehnico-economici au fost actualizați și aprobați de administrațiile locale din Cluj și Florești, iar ulterior, de către Guvern. S-a aprobat o creștere de 35,7% a costurile aferente obiectivului de investiții.  

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.