x


  • EUR
    4.7786
    USD
    4.3095
string(16) "instant-articles"

METROUL din Ardeal a început ”bine”: cu un SCANDAL

Proiectantul metroului bucureştean nu a fost bun pentru Cluj.

Author: Mihai Voican | Sursa: ECONOMICA.NET | Publicat: 15.11.2019, 8:33

Metroul SA, proiectant al metroului bucureştean, a depus contestaţie la licitaţia pentru studiile necesare construirii unei linii de metrou la Cluj – Napoca. Asta după ce primarul Emil Boc a anunţat câştigătoare oferta unei asocieri italo – franceze. Din asocierea câştigătoare mai face parte însă o firmă românească ce ar fi contribuit la realizarea caietului de sarcini.

 

Acuzaţii grave la licitaţia pentru metroul din Cluj. Proiectantul metroului bucureştean susţine că o firmă din asocierea câştigătoarea a contribuit și la realizarea caietului de sarcini. Emil Boc, primarul Clujului, a anunţat la finele lunii octombrie câștigătorul licitaţiei pentru studiile necesare realizării metroului: asocierea SWS Engineering Spa (Italia) – Systra (Franța) – Metrans Engineering SRL, cu o ofertă de 30,1 milioane de lei. Tot atunci, edilul oraşului din Ardeal declara încrezător că nu se aşteaptă ca proiectul să fie blocat în contestaţii.

 

Planurile sale au fost date însă peste cap de participantul a cărui ofertă a fost plasată pe locul 2, respectiv Metroul SA. Compania care a proiectat şi metroul bucureştean a depus pe 8 noiembrie contestaţie la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).

 

Articolul integral pe ECONOMICA.NET