AcasăEconomieMF vrea să oblige firmele să nu mai lucreze cu cash

MF vrea să oblige firmele să nu mai lucreze cu cash

Este vorba de o “Ordonanță pentru întărirea disciplinei financiare privind operațiunile de încasări și plăți în numerar și pentru modificarea unor acte normative”, care reduce la minim plățile cu numerar în cazul firmelor, persoanelor fizice autorizate, intreprinderilor familiale – practic va fi afectată orice entitate care nu este o simplă persoană fizică. Proiectul va fi adoptat cel mai probabil săptămâna viitoare, potrivit premierului Victor Ponta.

 

Plățile în numerar pe care le pot efectua firmele între ele sau către persoane fizice vor fi limitate prin această ordonanță la 2.000 de lei pe zi. Astfel, o firmă nu va putea plăti și nu va putea încasa în numerar de la o altă firmă sau de la o persoană fizică mai mult de 2.000 lei pe zi.

 

De asemenea, există și un plafon total zilnic al plăților în numerar pentru firme, PFA, AF etc. – 5.000 lei. Astfel de plafoane pentru firme există și în momentul de față, dar sunt mult mai mari – 10.000 lei plafonul total zilnic și 5.000 lei pentru același furnizor.

 

 

Ultimele Articole