Michelin a înregistrat în S1 pierderi nete de 119 milioane euro

Grupul a anunţat că are ca obiectiv generarea unui aflux pozitiv de capital în al doilea semestru, după ce a obţinut 575 milioane în primele şase luni ale anului.

Grupul a afişat o pierdere netă de 119 milioane euro în primul semestru, în contextul în care analiştii consultaţi de Reuters prevedeau, în medie, o pierdere de 255 milioane euro, şi faţă de pierderea de 430 milioane euro din aceeaşi perioadă a anului trecut. Michelin a anunţat că pierderea a fost cauzată de costurile mari de restructurare.

Vânzările au scăzut în prima jumătate a anului cu 13,4%, la 7,134 miliarde euro. Analiştii chestionaţi de Reuters prevedeau, în medie, vânzări de 7,236 miliarde euro.

Grupul şi-a redus în primul semestru datoria netă cu 10,7%, la 3,818 miliarde euro.

„În ceea ce priveşte mediul de afaceri, stocurile au revenit acum la un nivel mai normal, însă nu până la punctul în care să putem vorbi de o revenire reală”, a declarat directorul executiv Michelin, Michel Rollier.

Rollier a declarat în iunie că nu prevede o revenire în piaţa mondială a anvelopelor înainte de al doilea semestru din 2010.

Grupul, care a trebuit să reducă orarul de lucru şi producţia, pentru a face faţă scăderii vânzărilor, îşi va continua eforturile în următoarele luni, însă „declinul preţurilor materiilor prima ar trebui să susţină marjele din al doilea semestru”, a mai spus Rollier.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed