Microsoft va lăsa dezvoltatorii să creeze widget-uri pentru Windows 11

0
Microsoft va lăsa dezvoltatorii să creeze widget-uri pentru Windows 11

Cu mulţi ani în urmă, Windows avea suport pentru widget-uri. Însă, din cauza limitărilor impuse de Microsoft, acestea ofereau o funcţionalitate redusă şi aveau un număr mic de utilizatori, cauză din care, în cele din urmă, compania a şi renunţat la ele.

Însă, modul în care Google şi Apple au abordat widget-urile a făcut ca acestea să devină mult mai utile şi căutate de utilizatori, iar Microsoft vrea acum să mai dea o şansă widget-urilor.

După ce a experimentat cu widget-uri proprii, precum un câmp de căutare prin care putea fi căutat pe internet direct de pe desktop, Microsoft anunţă acum că va deschide noul sistem de widget-uri pentru dezvoltatori.

Asta înseamnă că dezvoltatorii de aplicaţii vor putea crea propriile widget-uri, prin care să afişeze şi să faciliteze accesul rapid la diverse informaţii disponibile în cadrul aplicaţiilor (de la starea vremii, la condiţiile de trafic din zonă).

Microsoft nu oferă foarte multe detalii despre viitorul sistem de widget-uri, dincolo de faptul că acestea vor putea fi create atât pentru aplicaţiile PWA (aplicaţii web), cât şi pentru cele clasice (win32).

Din imaginea făcută publică, abordarea Microsoft pare a fi mai aproape de cea folosită de Apple pe iOS, cu un panou special dedicat widget-urilor, unde acestea pot fi adăugate şi aranjate de utilizatori.