x


  • EUR
    4.8026
    USD
    4.4462
string(7) "general"

Mihai Gâdea: Bombă etnică în România. Cine aprinde fitilul?

Astăzi ați văzut o știre care a revenit după ce primarul din Târgu Mureș, domnul Dorin Florea, a publicat pe Facebook ceva ce pentru foarte mulți este scandalos.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 23.01.2020, 8:42

“Spun pentru “foarte mulți” și nu spun “pentru toți” în mod intenționat. Se referă la romi, la țigani, și spune despre aceștia că femeile de etnie romă ar trebui lăsate să nască și în cazul în care nasc fără să fie lăsate copiii ar trebui să fie luați.

Spune că aducerea pe lume a unui copil ar trebui să fie o mare responsabilitate într-un stat civilizat, iar dacă un cuplu nu face dovada unei situații financiare acceptabile, unui nivel de educație minim stabilit de lege, dovada unui loc de muncă și a unei locuințe stabile nu poate face un copil și totuși dacă îl concepe, statul să-i ia copilul și să-i ofere condițiile corespunzătoare pentru dezvoltare. A scris asta pe Facebook.

Mulți au zis: este nazism. Și, sigur, dacă cineva stabilește ce copii trebuie să se nască, din ce familii, din ce etnie, iar dacă faci un copil, copilul să fie luat, dacă nu ai primit adeverință, asta, pe fond, este o atitudine xenofob-nazistă, cum vreți dvs. să-i spuneți.

Pe de altă parte, eu cred că domnul primar nu a făcut această declarație pentru faptul că l-a luat gura pe dinainte. A scris-o calculat pe Facebook, iar în momentul în care a apărut discuția a spus că nu retractează niciun cuvânt.

Și știți de ce? Pentru că e campanie electorală. Iar domnul primar știe foarte bine că foarte mulți oameni din această țară gândesc de fapt la fel.

Știe că foarte mulți, gândind asta, are o șansă în plus să câștige încă un mandat, după vreo 20 de ani de când e primar în Târgu Mureș,” a declarat Mihai Gâdea.