AcasăActualitateMihai Giurgea: Grecia Kaputt! Dar Germania se mai poate salva.

Mihai Giurgea: Grecia Kaputt! Dar Germania se mai poate salva.

De fapt, toate astea trebuiau sa se întâmple încă de anul trecut. Întârzierea a însemnat bani aruncați si timp pierdut. Daca Grecia ar fi intrat in faliment din 2010, acum era deja pe lungul drum către revenirea economica.

De ce nu s-a întâmplat? Pentru ca europenii, in special francezii, sunt niște cretini. Numai niște cretini pot sa spere ca daca dau 100 de miliarde de euro pomana unor cerșetori, respectivii se vor lăsa de cerșit. De ce, ca li s-o face rușine? Dimpotrivă: realitatea arata ca grecii au fost încurajați de slăbiciunea europenilor. N-au fost recunoscători pentru bani, nici rușine nu li s-a făcut, ci au început sa fie obraznici: cică europenii ar fi obligați sa-i tina in spate! Nu zău, bai, cerșetorule? Ei, las’ ca vezi tu ce “spate” o sa primești!

Si exact in aceeași situație e si România: in ultimii doi ani, guvernul Boc a dublat datoria externa a tarii, iar reforma – ioc!

N-o sa iasă nimeni din criza cu taxele astea!

In urma cu câteva minute, Parlamentul grec a votat Planul de Austeritate. Salariile bugetarilor vor fi tăiate cu 30%, pensiile vor fi reduse, dar si taxele vor creste. Așa ca planul va eșua. Economia Greciei nu-si va reveni! Uniunea Europeana se bucura degeaba.

Se mai mira U.E. ca firmele europene sunt necompetitive? Pai cele mai mari taxe din lume sunt in Europa. Cea mai puternica protecție sociala, cele mai rigide contracte de munca tot in Europa sunt. Si atunci – de unde economie? In Uniunea Europeana funcționează dictatura cerșetorilor, care a reușit sa-si taie singura craca de sub picioare.

In Romania de pilda, statul ia cam 80% din cat câștiga o firma. Când își va reveni Romania? Când statul va lua doar 10%! Asta înseamnă cu tot cu TVA, impozite, CAS-uri si orice mai inventează el. Pai atunci, vor mai bani de pensii si salarii pentru bugetari? Evident, nu! Sistemul de pensii oricum va trebui distrus, pentru ca e un abuz, o hoție. Iar salariile bugetarilor sunt oricum pomeni electorale.

Citește mai departe comentariul lui Mihai Giurgea pe Standard.ro

Ultimele Articole