AcasăEconomieŞeitan: Nu se vor plăti amenzi. Declaraţiile pot fi depuse până la...

Şeitan: Nu se vor plăti amenzi. Declaraţiile pot fi depuse până la sfârşitul săptămânii şi probabil şi săptămâna viitoare (VIDEO)

 

 

“Lucrurile sunt puse la punct. Se fac înregistrări de declaraţii. Programul de lucru va fi prelungit până la orele 18:00. Declaraţiile pot fi depuse toată săptămâna, poate chiar şi săptămâna viitoare. Nu se vor plăti amenzi sau penalizări dacă declaraţiile nu se depun azi. Casele de pensii şi şomaj au programul prelungit. Până când vor funcţiona toate conturile deschise, există ghişee. Orice fel de declaraţie se face manual, pentru persoane fizice. Nu se pot depune declaraţiile online”, a spus ministrul Muncii.

Astăzi este, teoretic, ultima zi în care persoanele care obţin venituri din activităţi independente puteau să mai depună declaraţii privind veniturile realizate luna trecută fără amenzi şi penalităţi. Amenzile ajung până la 5.000 de lei.

Persoanele care realizeaza venituri de natura profesioanala în mod ocazional depun declaraţiile de asigurare ori de cate ori realizeaza venituri, pana la data de 25 a lunii pentru luna anterioara în care au realizat venituri se precizeaza în ordonanţa de urgenţă.

Pe lângă declaraţii, românii vor fi nevoiţi să îşi achite şi o parte din aceste dări către stat. Este vorba de indemnizaţiile pentru şomaj şi cele pentru pensii.

In lunile în care nu realizeaza venituri de natura profesionala, persoanele care realizeaza venituri cu caracter repetitiv au obligatia de a notifica acest fapt casei teritoriale de pensii, precum si agentiei pentru ocuparea fortei de munca judetene sau a municipiului Bucuresti. In situatia in care nu mai realizeaza venituri de natura profesionala persoanele au deasemenea obligatia de a notifica acest fapt în termen de 3 zile lucratoare de la data intervenirii acesteia.

Ultimele Articole