AcasăEconomieMihai Tudose: Am împuşcat noi, poporul român, doi oameni în ziua de...

Mihai Tudose: Am împuşcat noi, poporul român, doi oameni în ziua de Crăciun fiindcă au ţinut poporul în frig şi foame, ca să o luăm de la capăt?/ România poate să o ducă pe picioarele ei fără probleme această iarna

Mihai Tudose a fost întrebat dacă este de acord ca românii să facă economie la energie electrică.

“Partea de economie energetică, de eficienţă energetică, este binevenită din toate punctele de vedere. Au fost blocurile făcute pe vremea aia înainte de 90, aţi văzut ce înseamnă anvelopare, la asta se referă până la urmă. Nu fac economie dacă sting un bec sau dacă dau centrala la 19 grade, în condiţiile în care eu pierd foarte multă energie, prin pereţi, prin geamuri, la clădirile publice, la locuinţele persoanelor. Sunt proiecte şi programe europene, sunt bani europeni, facem anvelopare, eficienţă energetică, ca să vorbim în limbaj de Bruxelles. Asta e în regulă. Şi atunci, cu eficienţă energetică, câştigi 15- 20 – 30%, în anumite cazuri, reduci consumul ceea ce uşurează şi povara financiară pe consumator, că plăteşte mai puţin, devine mai eficient. Lucrurile au evoluat, au alt randament, acea eficientizare energetică dusă până  la capăt. Dar ideea asta de a economisi, de a sta pe întuneric, de a sta în frig, nu sunt de acord”, a afirmat Mihai Tudose la emisiunea Insider Politic. 

El a mai fost întrebat dacă România poate reveni la perioada comunistă în care era frig în locuinţe, iar lumina era oprită mai multe ore pe zi.

“Nu se poate aşa ceva. Am împuşcat noi, poporul român, doi oameni în ziua de Crăciun, fiindcă au ţinut poporul în frig şi foame, ca să o luăm de la capăt? Şi nu  se poate aşa ceva”, a explicat Mihai Tudose.

El susţine că România nu poate ajunge în această situaţie fără să îşi dorească şi a precizat pe ce se bazează.

“Pe resursele României. Deci România poate să o ducă pe picioarele ei fără probleme această iarna. Dacă nişte oameni nu închideau capacităţi de producţie,  jucam acum într-o piaţă, în condiţiile în care producţia de energie din România este controlată, deţinută sau controlată majoritar de stat în proporţie de 80 -85%”, a menţionat Tudose.

El a mai fost întrebat dacă face economie la energie.

“Nu fac economii, nu fac risipă. Nu mă întrebaţi dacă fac economie la apă când spăl vasele. Fac nemaipomenit că nu le spăl eu. (…) Ideea de a face partea asta de risipă, lux sau cum spun românii, <<pă lux şi bogăţie>>, mi-am pus 200 de becuri în curte, cu reflectoare pe casă, îmi pun şi ghirlande şi las toată noaptea lumina aprinsă, ca să vadă lumea că sunt şmecher. Dacă eşti şmecher, plăteşte-o. Şi atunci sunt de acord cu chestia asta. Până la 255, până la 300 de megawaţi e subvenţionat, îţi pui luminiţe în curte şi stroboscoape pe acoperiş, te rog frumos, plăteşte-o”, a transmis Tudose.

 

 

Ultimele Articole