AcasăExterneMihail Gorbaciov, în stare extrem de gravă. Rusia și-ar putea pierde fostul...

Mihail Gorbaciov, în stare extrem de gravă. Rusia și-ar putea pierde fostul președinte

În timp ce Vladimir Putin continuă războiul declanșat în Ucraina în urmă cu mai bine de patru luni de zile, ultimul președinte al URSS se zbate între viață și moarte.

Primul şi ultimul preşedinte al URSS, Mihail Gorbaciov, se confruntă cu grave probleme de sănătate, anunţă pe canalul său de Telegram agenţia Unian.

Sursa citată precizează că Gorbaciov, în vârstă de 91 de ani, a fost diagnosticat cu diabet şi probleme cu rinichii şi este supus dializei.

Starea de sănătate a lui Mihail Gorbaciov s-a înrăutățit

Acest anunț vine după ce, anterior, economistul Ruslan Grinberg, care l-a vizitat pe Gorbaciov în spital, a declarat că starea lui Gorbaciov se înrăutăţeşte, potrivit Lenta.ru.

Amintim faptul că Mihail Gorbaciov a fost conducătorul Uniunii Sovietice din 1985 până în 1991. În timpul mandatului său, Gorbaciov a încercat să reformeze partidul comunist şi economia aflată în recesiune prin introducerea glasnostului („transparenţei”), perestroicăi („reconstrucţiei”) şi uskorenie („accelerării” dezvoltării economice), politici lansate oficial la cel de-al XXVII-lea Congres al Partidului Comunist.

Încercările sale de reformă au dus la încheierea Războiului Rece, la încetarea monopolului politic al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice şi la prăbuşirea Uniunii Sovietice.

Gorbaciov a primit Premiul Nobel pentru Pace în 1990.

Ultimele Articole