Mii de credincioşi, aşteptaţi pentru a sărbători Duminica Ortodoxiei la biserica Grădina Icoanei

Potrivit Primăriei Sectorului 2, programul evenimentului cuprinde sâmbătă, de la ora 17,00, slujba Vecerniei, urmată de o procesiune cu icoane în jurul Parcului Grădina Icoanei din apropiere, urmată de un concert de cântări religioase şi de cuvinte de învăţătură.

 

În timpul procesiunii, preoţii şi credincioşii de la 41 de parohii din sectorul 2 vor purta în mâini lumânări aprinse şi vor cânta imnuri bisericeşti, un detaşament al Poliţiei Locale a sectorului 2, în uniforme de gală, purtând şi ei în mâini torţe aprinse.

 

Ziua de duminică va începe cu Sfânta Liturghie la Biserica Icoanei, la care vor participa preoţii şi credincioşii din parohiile aflate din sectorul 2 şi în Protoieria 2 Capitală. La procesiunea din jurul Parcului Icoanei, preoţii împreună cu credincioşii se vor încolona în perimetrul străzilor Arthur Verona şi Alexandru D. Xenopol – Parcurile Icoanei şi Ioanid.

 

O slujbă de sfinţire a icoanelor purtate de credincioşi şi a icoanei Maicii Domnului, realizată din marmură, ridicată în Parcul Icoanei va avea loc începând cu ora 14,30, când credincioşii vor rosti în grup Crezul.

 

Cu acest prilej, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, sau delegatul acestuia le va transmite un mesaj credincioşilor prezenţi.

 

În cadrul manifestărilor dedicate Duminicii Ortodoxiei, joi, 21 martie, a fost adusă icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul de la Mănăstirea Nămăieşti la Biserica Icoanei, unde va sta până luni, 25 martie.

 

Prima duminică din Postul Sfintelor Paşti a fost instituită de Sinodul de la Constantinopol (843) ca sărbătoare a Ortodoxiei, pentru a sublinia biruinţa dreptei credinţe asupra iconoclasmului (erezie care susţinea că sfintele icoane nu trebuie cinstite) şi, în general, asupra tuturor ereziilor.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed