AcasăActualitateMii de zboruri SE ANLUEAZĂ! Avertisment pentru cei care vor să călătorească...

Mii de zboruri SE ANLUEAZĂ! Avertisment pentru cei care vor să călătorească pe aceste rute

Vești proaste pentru cei care vor să călătorească. Mai multe zboruri vor fi anulate în perioada următoare.
Compania aeriană Deutsche Lufthansa AG anulează 3.100 de zboruri după ce valul de infecţii cu coronavirus a agravat deficitul de personal, scrie Agerpres.
Decizia a creat haos în industria călătoriilor cu avionul din Europa.
Compania aeriană emblematică a Germaniei a anunţat vineri că va abandona 2.200 de rute interne şi europene în iulie şi august, pe lângă cele 900 de anulări dezvăluite la începutul acestei luni.
Aceasta reprezintă aproximativ 4% din capacitatea transportatorului în acea perioadă, potrivit unui purtător de cuvânt. Acţiunile Lufthansa au scăzut cu până la 3,4% la Frankfurt.
Cererea de călătorii a revenit dramatic în Europa odată cu ridicarea restricţiilor.

Noi focare de COVID în Europa

Cu toate acestea, un nou focar de Covid-19, deşi mai puţin mortal decât valurile anterioare provoacă absenţe tot mai mari de la locurile de muncă, agravând lipsa acută de personal.
Tulburările în creştere ale forţei de muncă, pe măsură ce lucrătorii caută creşteri salariale pentru a ţine pasul cu inflaţia, cresc tensiunile acumulate recent de grevele din cadrul companiilor aeriene, inclusiv în rândul Ryanair Holdings Plc şi British Airways de la IAG SA.
Situaţia actuală aduce cu sine o nouă lovitură pentru industria aviaţiei europene, care a fost printre cele mai afectate în timpul pandemiei, companiile aeriene şi aeroporturile pierzând miliarde de euro după ce virusul a izbucnit în întreaga lume.
Transportatorii au redus personalul în timpul crizei de sănătate şi au întârziat să se reconstruiască, îngrijoraţi de rezistenţa vânzărilor de bilete.

Ultimele Articole