AcasăEconomieBurseMiliardarul care pariază pe prăbușirea bursei americane

Miliardarul care pariază pe prăbușirea bursei americane

Acum 4-5 ani era încrezător că politicile băncilor centrale ajută economia și se arăta foarte confortabil pe deținerile sale de acțiuni, dintre care preferata sa era cea a companiei Apple despre care spunea că nici nu îți trebuie creier ca să știi că este bine să o cumperi. Carl Icahn, magnatul american cu o avere netă de 17 miliarde dolari, acum și-a schimbat total viziunea. Întrevede o prăbușire a bursei americane și este poziționat în piață ca atare cu vânzări în lipsă de peste 3 ori mai mari decât valoarea acțiunilor deținute.

Ultima notificare către Bursă a Icahn Enterprises, fondul de hedging al miliardarului, preluată de Zero Hedge arată că acesta și-a pus banii în sensul declarațiilor sale pesimiste din ultimul an. În decembrie anticipa un colaps al pieței obligațiunilor corporative, iar în februarie spunea într-un interviu pentru CNBC că în piețele financiare vine o veritabilă „Zi a judecății”, spunând că prețurile acțiunilor sunt supraevaluate și susținute doar de raportări false ale emitenților. “Suntem într-un balon speculativ”, afirma atunci Icahn care recomanda deținerea de cash ca alternativă la o prăbușire de 30-40% a cotațiilor bursiere.

 

Luna martie indica deja o creștere semnificativă a pozițiilor short ale Icahn Enterprises la 149%, de la un modest 25%. Acum, însă, Icanh a ajuns la un nivel uriaș, 323% short pe acțiuni și un 22% net short pe piața obligațiunilor. El ar urma să fie un câștigător major al unei eventuale prăbușiri a indicelui S&P500 al Bursei de la New York.

 

Ultimele Articole