AcasăPoliticMilionar în euro, angajat la Parlament pe un salariu de 3.500 de...

Milionar în euro, angajat la Parlament pe un salariu de 3.500 de lei

Cristian Adomniței a făcut, la sfârșitul anului trecut, un „exit” de 700.000 de euro la centrul medical din Suceava și a cumpărat acțiuni la OMV Petrom de 500.000 de euro. A mai cumpărat o vilă în Copou, de 300.000 de euro, pe care urmează să o amenajeze, și are economii de câteva sute de mii de euro. Acum, încasează 700 de euro lunar ca simplu consilier al lui Gigel Știrbu (PNL), președinte de comisie în Camera Deputaților, scrie ReporterIS.

Soții Adomniței au făcut reîntregirea familiei. Din luna noiembrie a anului trecut, Cristian Adomniței, fost ministru PNL și președinte al Consiliului Județean Iași, s-a angajat consilier la Camera Deputaților. Mai exact, Adomniței este consilierul personal al președintelui Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării.

„Îl cunosc de 25 de ani și știu cât de capabil este”, a declarat Gigel Știrbu, deputat PNL, președinte al respectivei comisii. Astfel, Adomniței s-a mutat cu serviciul la București acolo unde soția sa este judecător la Curtea de Apel.

Încă două lovituri: în ianuarie 2022, Adomniței și-a cesionat părțile sociale de la centrul medical din Suceava, obținând 3,4 milioane de lei (700.000 euro). Și a cumpărat acțiuni la OMV Petrom SA în valoare de peste 2,5 milioane de lei.


Gigel Știrbu a fost, o perioadă scurtă, ministrul Culturii

Contract pe perioadă determinată


În declarația de avere pe care a completat-o în această vară, Sabina Adomniței a notat că soțul său, Cristian, a obținut un venit de 5.127 lei, indemnizație de la Camera Deputaților. REPORTER DE IAȘI a întrebat, oficial, ce funcție ocupă Adomniței în Parlamentul României.


„În cadrul Serviciilor Camerei Deputaților, domnul Adomniței Cristian-Mihai beneficiază de drepturi salariale, fiind angajat cu contract individual de muncă pe durată determinată, în funcția de consilier, la Departamentul legislativ – Direcția pentru lucrările și secretariatul comisiilor – Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării – Cabinet președinte, începând cu data de 17.11.2021, în baza propunerii președintelui comisiei, domnul deputat Gigel-Sorinel Știrbu”, a fost răspunsul de la Direcția comunicare și relații publice din Camera Deputaților.


Așadar, dacă Adomniței a fost angajat pe 17 noiembrie și presupunând că soția sa i-a menționat venitul pe noiembrie și decembrie 2021, atunci salariul net lunar al acestuia ar fi în jurul a 3.500 de lei. Un milionar angajat pe o leafă modestă.


„Habar n-aveam că s-a angajat la Parlament”, a spus, sub rezerva anonimatului un liberal important din filiala de la Iași.

Articolul integral pe ReporterIS.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.