x


  • EUR
    4.7509
    USD
    4.1988
string(16) "instant-articles"

Milionarii din UMBRĂ care controlează jumătate de Bucureşti

Sunt deţinătorii unor averi impresionante, însă pe unii dintre ei nici macăr angajaţii lor nu îi ştiu la faţă, iar de fotografii cu ei nici măcar nu se pune problema.

Author: Mihai Voican | Sursa: Capital.ro | Publicat: 07.08.2018, 11:43

Unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri, supranumit regele imobiliarelor, este Ioannis Papalekas, 42 ani. Acesta a reuşit să convingă zeci de investitori să meargă pe mâna sa şi să parieze pe imobiliarele din România sute de milioane de euro. Papalkas este cel mai mare proprietar de clădiri de birouri din nordul Bucureştiului. Aproape 65% din portofoliu, cu o suprafaţă închiriabilă de aproape 300.000 de mp, sunt clădiri de birouri situate în nordul Capitalei.

 

Probabil doar o mică parte din cei care citesc aceste rânduri nu au intrat măcar o dată în viaţă într-un restaurant KFC sau Pizza Hut. Sau nu au vizitat cu cel puţin o ocazie mallul Băneasa Shopping City din nordul Capitalei. Cu toate acestea, puţini ştiu că res¬pectivele afaceri (plus multe altele, ca hotelurile Howard Johnson ori Ramada Parc din Bucureşti sau patiseriile Paul şi Cinnabon) sunt controlate, de obicei prin intermediul unor firme offshore, de Radu Dimofte şi Gabriel Popoviciu. Dacă cel de-al doilea nume a fost silit să apară în lumina reflectoarelor din cauza unor anchete penale începute împotriva sa în 2009, Radu Dimofte a reuşit până în prezent să se ţină departe de ochii publicului. La fel ca în cazul lui Zoltan Teszari, de-a lungul timpului au fost făcute publice doar câteva fotografii ale acestui misterios milionar, a cărui avere a fost estimată la circa 200 de milioane de euro. Despre Radu Dimofte se mai spune că îşi petrece timpul mai mult în Monaco, dar şi că atunci când vine în România nu ia parte decât la evenimente private.

 

Zoltan Teszari nu este un miliardar căruia îi place să îşi arate bogăţia. Pe lângă faptul că e foarte discret, „miliardarul fără chip” este şi modest, el nedorind să epateze în niciun fel. Ar putea să locuiască într-o vilă somptuoasă, însă a ales să stea în anexa unui hotel de numai două stele din Oradea, Padiş.

 

Articolul integral pe CAPITAL.