Milionarii români au pariat sume uriaşe pe această zonă. S-ar putea dovedi un eşec total

0
Milionarii români au pariat sume uriaşe pe această zonă. S-ar putea dovedi un eşec total

Milionarii Iulian Dascălu, Alin Niculae, Gheorghe Iaciu, Dan Şucu, Valentin Vişoiu şi George Copos, alături de dezvoltatori imobiliari străini, şi-au înfipt steagul în zona Expoziţiei din Capitală şi promit să construiască, în câţiva ani, peste 1.800 de apartamente, 11 clădiri de birouri şi spaţii expoziţionale. Zece grupuri de investitori, care au achiziţionat terenuri aici, pregătesc plasamente care însumează peste jumătate de miliard de euro, potrivit calculelor revistei Capital.

 

Pariul lor s-a bazat pe o cerere crescută de spaţii de birouri venită din partea multinaţionalelor şi pe promisiunea extinderii liniei de metrou şi în această zonă. În primele nouă luni din acest an s-au închiriat 210.000 mp de sedii de firmă în Bucureşti, iar brokerii imobiliari spun că firmele care vor să se mute anul viitor în spaţii mai mari de 5.000 mp nu au mai mult de 4-5 opţiuni disponibile. În ciuda nevoii de extindere, lipsa metroului poate conduce la respingerea unei clădiri de birouri de pe lista companiilor.

 

„Clienţii nu se uită la zone fără metrou. De aceea, zona Expoziţiei este un pariu cel puţin pentru următorii 3-4 ani, în contextul în care nu se va mai prelungi linia de metrou până la campionatul de fotbal din 2020“, a declarat Marius Şcuta, Head of Office Department & Tenant Representation în cadrul companiei de consultanţă imobiliară JLL Romania.

 

Articolul integral pe CAPITAL