AcasăActualitateMilitarii francezi au ajuns în România cu un avion vopsit în culorile...

Militarii francezi au ajuns în România cu un avion vopsit în culorile Ucrainei

Primii militari francezi din cadrul Forței de Răspuns a NATO au sosit luni seara în România. Soldații au aterizat la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu. Zilele următoare sunt așteptați alți militari francezi, însoțiți de vehicule blindate. Din imaginile publicate de MApN, tehnica militară franceză a fost adusă în România cu ajutorul unei aeronave de transport Antonov vopsite în culorile Ucrainei (galben-albastru).

„Solidaritate aliată: primii militari din detașamentul care reprezintă contribuția Franței la Forța de Răspuns a NATO au ajuns, în această seară, în România, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. Ei vor fi urmați, în zilele următoare, de celelalte forțe și mijloace”, a informat Ministerul Apărării Naționale.

Franţa a anunțat că va reloca un batalion format din 500 de militari în România, în cadrul forței NATO, în urma invadării Ucrainei de către Rusia, a anunţat vineri seară şeful statului-major al armatelor franceze, generalul Thierry Burkhard.

„Vom reloca circa 500 de oameni, cu vehicule blindate, vehicule de luptă, pentru a oferi un sprijin României, dar şi pentru a aduce mesajul de solidaritate strategică din partea tuturor membrilor NATO”, a spus şeful de stat-major.

 

Ultimele Articole