Ministerul Agriculturii: Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură va demara săptămâna viitoare operaţiunile pentru alocarea banilor pentru plata accizei la motorina utilizată în agricultură, pe trimestrul II al anului

”Săptămana viitoare, funcţionarii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură vor demara operaţiunile necesare în vederea alocării sumelor pentru plata accizei la motorina utilizată în agricultură, pe trimestrul II al anului 2022”, anunţă ministerul.

Cadrul legal în vederea efectuării plăţilor la subvenţia pentru acciza la motorina utilizată în agricultură, pe trimestrul II al anului 2022, a fost creat.

“După cum v-am asigurat de fiecare dată, facem tot ce este posibil pentru ca sumele cuvenite să ajungă în cel mai scurt timp la fermierii noştri. Astfel, am elaborat ordinul de ministru pentru acordarea subvenţiilor la acciza de motorină, care a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 867, din data de 2 septembrie 2022, la 24 de ore de la data publicării HG nr. 1.074 în Monitorul Oficial nr. 859, din 1 septembrie 2022 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură”, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

Guvernul a aprobat săptămâna aceasta o hotărâre care modifică HG 1174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură. Astfel, au fost majorate pe anul 2022 cu 480.000.000 lei fondurile alocate schemei de sprijin pentru motorina utilizată în agricultură  de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, iar suma totală alocată cu această destinaţie creşte la 817.000.000 lei.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale derulează schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură începând cu anul 2014.

”Modificările aduse prin prezentul act normativ vizează suplimentarea sumelor existente alocate prin bugetul MADR pe anul 2022 cu suma de 480.000.000 lei, valoarea totală a schemei în anul 2022 devenind în prezent 817.000.000 lei. Luăm toate măsurile ca să ne asigurăm de continuarea aplicării schemei de ajutor de stat în anul 2022, fapt ce contribuie la diminuarea efectivă a costurilor de producţie prin rambursarea sumelor reprezentând diferenţele de accize şi stimularea continuităţii activităţilor din agricultură. Venim în sprijinul fermierilor, astfel încât să le oferim o gură de oxigen, atât de necesară în gestionarea cheltuielilor realizate”, a declarat ministrul Petre Daea.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri