Ministerul Dezvoltarii a decontat facturi pentru reabilitarea termica in valoarea de 90 de mil lei – IN LUCRU

Astfel, până la data de 7 iunie, ministerul a decontat facturi în valoare de 9,04 milioane lei, adică puţin peste 2 milioane euro. Cei mai mulţi bani i-au încasat firmele care au reabilitat blocurile din sectorul 2 al Capitalei, cu un total de 3,46 milioane de lei, urmate de firmele din Timişoara, care au primit 921.501 lei.

Firmele care au reabilitat blocurile din Târgovişte au încasat pentru lucrările de reabilitare 755.701 lei, urmate de cele din Tîrgu-Mureş cu 755.070 lei şi cele din Panciu, cărora li s-au decontat 630.092 lei.

Bugetul stabilit pentru acest an prevede reabilitarea termică a 7.200 de apartamente începute anul trecut şi a altor 7.200 pentru acest an, după ce în 2009 au fost reabilitate 25.000 de apartamente.

Luna trecută, ministerul anunţa elaborarea unui proiect de lege prin care proprietarii sau asociaţiile de proprietari să poată accesa credite pentru acoperira costurilor reabilitării termice, garantate de stat. Potrivit proiectului de lege, reabilitarea termică a locuinţelor cu finanţare prin credite bancare va cuprinde următoarele etape: expertiza tehnică şi auditul energetic al clădirii, decizia de intervenţie şi obţinerea certificatului de urbanism, proiectarea lucrărilor de reabilitare termică şi obţinerea autorizaţiei de construire, antecontractul pentru executarea lucrărilor de intervenţie, finanţarea executării lucrărilor de intervenţie, contractarea şi decontarea lucrărilor de intervenţie pentru reabilitarea termică a clădirii şi monitorizarea acestora.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed