Ministerul Dezvoltării: Încă cinci judeţe primesc finanţare prin Programul ”Anghel Saligny”

”Lista obiectivelor de investiţii finanţate de Ministerul Dezvoltării, prin Programul naţional de investiţii ”Anghel Saligny”, a fost finalizată pentru alte cinci judeţe şi este publicată pe pagina ministerului”, anunţă, vineri, ministrul Cseke Attila. 

Potrivit reprezentanţilor ministerului, au fost finalizate şi listele cu obiectivele de investiţii ce vor fi realizate în judeţele Bacău, Olt, Dolj, Suceava şi Constanţa, urmând alocările şi pentru celelalte judeţe.  

”Aceste cinci judeţe se alătură celorlalte 16 (Alba, Arad, Argeş, Bihor, Braşov, Brăila, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Mureş, Sibiu, Tulcea şi Vâlcea), precum şi sectoarelor municipiului Bucureşti, care au primit finanţare prin Program, ceea ce înseamnă că, până în prezent, am evaluat peste jumătate dintre judeţele ţării, a precizat ministrul”, a transmis Ministerul Dezvoltării.  

Conform criteriilor de selectare, în judeţul Bacău, au fost propuse spre finanţare 124 de obiective de investiţii, în valoare totală de 1.423.112.107,50 lei. 

Pentru judeţul Olt, din totalul celor 214 solicitări, au fost aprobate 157 de obiective, în valoare totală de 1.601.045.200,40 lei, reprezentând aproximativ 60% din cuantumul tuturor solicitărilor pentru acest judeţ. 

În judeţul Dolj, din cele 181 de solicitări depuse, vor primi finanţare 146 obiective de investiţii, în valoare totală de 1.498.379.242,82 lei, ceea ce reprezintă aproximativ 58% din cuantumul tuturor solicitărilor. 

Pentru unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Suceava, ministerul va finanţa 148 de proiecte, în valoare totală de 1.663.926.045,76 lei. 

În judeţul Constanţa, au fost aprobate 107 obiective de investiţii, în valoare totală de 1.056.253.869,65 lei. 

Prin Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, asigură serviciile de bază în localităţi (apă, reţele de canalizare şi de gaze) şi reabilitează drumurile şi podurile.  

Ministerul a publicat, la începutul lunii mai, criteriile de prioritizare a proiectelor care vor primi finanţare, din bugetul total al programului de 65,5 miliarde de lei, dar şi lista sumelor repartizate pe judeţe, iar, până la termenul de depunere a solicitărilor, autorităţile au depus cereri în valoare totală de 137 de miliarde de lei. 

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed