AcasăEconomieMinisterul Dezvoltării va construi un cămin studenţesc la Universitatea din Oradea /...

Ministerul Dezvoltării va construi un cămin studenţesc la Universitatea din Oradea / Valoarea totală a investiţiei este de peste 150 milioane lei

„nevoia de locuri în căminele studenţeşti este mare, doar două treimi dintre cei care cer locuri la cămin pot primi cazare. În cadrul Universităţii din Oradea învaţă 15.500 de studenţi, dintre care peste 10.400 sunt din afara localităţii şi peste 5.000 sunt din afara judeţului. În prezent, universitatea deţine 354 de camere funcţionale în cămin, cu o capacitate totală de cazare de 1.435 de locuri, în camere aglomerate cu 4-5 paturi, dispuse în 3 cămine proprii, dintre care două sunt construite în 1970, şi unul închiriat”, a afirmat Cseke Attila, potrivit comunicatului de presă al MDLPA.

Noul cămin va caza 795 studenţi  în camere de 2 persoane, cu baie proprie, şi va avea trei camere pentru persoane cu dizabilităţi, respectiv 4 apartamente pentru 2 persoane cu bucătărie şi baie proprie.

Clădirea va avea o suprafaţă desfăşurată de 16.382 mp, un regim de înălţime cu parter, 4 etaje şi un etaj tehnic, prevăzut cu spaţii comune precum săli de lectură, oficiu cu sală de mese şi spălătorie, şi spaţii administrative. Clădirea va fi dotată cu 3 ascensoare, iar acoperişul verde va avea un rol de protecţie atât împotriva pătrunderii căldurii, cât şi împotriva pierderii acesteia în perioada rece. Acoperişul va avea şi un spaţiu de recreere pentru studenţi, amenajat cu plante şi spaţiu pentru luat masa.

Valoarea totală a investiţiei este de 150.193.090,77 de lei, din care Ministerul Dezvoltării va asigura 147.903.290,20 de lei, diferenţa de 2.289.800,56 lei fiind suportată de Universitatea din Oradea, mai indică sursa citată.

În total, Ministerul Dezvoltării finanţează construcţia a 20 de cămine studenţeşti în toată România, dintre care, împreună cu cel din Oradea, pentru 16 a aprobat finanţarea, iar 2 dintre ele au fost finalizate şi predate deja în Arad şi Alba-Iulia.

Ultimele Articole