AcasăEconomieMinisterul Economiei deschide la 1 noiembrie sesiunea de depunere a proiectelor de...

Ministerul Economiei deschide la 1 noiembrie sesiunea de depunere a proiectelor de investiţii destinate industriei prelucrătoare, ajutorul de stat fiind de 300 de milioane de euro pentru anul 2022 şi anul 2023

„ Începând cu 1 noiembrie 2022, deschidem apelul de de depunere a cererilor privind acordurile de finanţare pentru investiţiile din industria prelucrătoare, un moment mult aşteptat în economie. Ajutorul de stat în valoare de 300 de milioane de euro pentru anul 2022 si anul 2023, gestionat de Ministerul Economiei, va ajuta companiile, în această perioadă plină de provocări, să-şi dezvolte noi linii de producţie, să se retehnologizeze şi să-şi achiziţioneze echipamente performante”, a declarat Florin Spătaru, Ministrul Economiei.

Companiile din industrie vor putea depune cererile pentru acordul de finanţare a investiţiilor în perioada 1 noiembrie 2022 – 16 decembrie 2022.

„Dezvoltarea industriei prelucrătoare prin schema de ajutor de stat finanţată de Ministerul Economiei va menţine locurile de muncă din acest sector şi  va crea altele noi, în zone mai putin dezvoltate. De asemenea, sunt încurajate investiţiile verzi, acesta fiind unul dintre criteriile de eligibilitate”, a precizat ministrul Spătaru.

Documentele necesare în vederea facilitării implementării proiectelor, precum şi alte informaţii, sunt accesibile pe .  

 

Ultimele Articole