AcasăEconomieMinisterul german al Sănătăţii va susţine utilizarea pe scară largă a tratamentului...

Ministerul german al Sănătăţii va susţine utilizarea pe scară largă a tratamentului Paxlovid pentru Covid-19 al Pfizer

”Va fi pregătit un sistem care implică medicii de familie, pentru a administra de rutină acest salvator de vieţi în tratarea Covid, mult prea rar folosit”, a scris Lauterbach pe Twitter duminică, adăugând că sunt disponibile suficiente stocuri.

Pilula, care a obţinut în ianuarie aprobarea europeană condiţionată pentru comercializare, este administrată persoanelor infectate care prezintă un risc ridicat de progresie către o boală severă.  

În tweet-ul său, Lauterbach a menţionat rezultatele studiilor potrivit cărora seria de tratament oral poate reduce riscul de spitalizare la vârstnici cu 90%, atunci când este administrat devreme după infectare.

Pfizer a declarat joi că solicită aprobarea completă în SUA pentru Paxlovid, care este disponibil în prezent sub o autorizaţie de utilizare în caz de urgenţă.

Decesele şi tratamentele de terapie intensivă după infecţiile cu Covid au crescut din nou în Germania, de la sfârşitul lunii iunie, cauzate de subvariante mai infecţioase ale Omicron, după ce au scăzut constant timp de aproximativ trei luni.

Studiile clinice nu au arătat că medicamentul ameliorează simptomele în rândul adulţilor mai tineri.

Cancelarul german Olaf Scholz, membru al partidului SPD, ca şi Lauterbach, a declarat duminică că şcolile şi întreprinderile neesenţiale nu vor fi închise din nou, dacă ratele de infectare vor creşte semnificativ în acest an, dar că măştile de faţă vor juca un rol mai important.

 

Ultimele Articole