AcasăEconomieMinisterul Investiţiilor şi Fondurilor Europene: Aprobarea primei cereri de plată din cadrul...

Ministerul Investiţiilor şi Fondurilor Europene: Aprobarea primei cereri de plată din cadrul PNRR a intrat în linie dreaptă/ Boloş: Sunt 3 miliarde de euro care susţin obiective precise de reformă şi investiţii

Potrivit MIPE, evaluarea Comisiei Europene asupra îndeplinirii celor 21 de ţinte şi jaloane aferente primei cereri de plată din cadrul PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă) a fost finalizată şi este pozitivă, iar concluziile vor fi transmise, conform procedurii, Comitetului Economic şi Financiar (ECOFIN) spre a fi aprobată. Analiza Comisiei va fi pusă, de asemenea, la dispoziţia Parlamentului European.

Reprezentanţii ministerului au explicat că, odată cu concluziile pozitive ale evaluării Comisiei, aprobarea primei cereri de plată intră în linie dreaptă, iar cele aproximativ 3 miliarde de euro, din care 2,03 miliarde euro reprezintă sprijin financiar nerambursabil şi 0,90 miliarde euro sprijin sub formă de împrumut, vor susţine investiţiile şi reformele asumate de România. În urma aprobării primei cereri de plată, suma primită de România va fi de 2,6 miliarde de euro, fiind luate în considerare sumele din prefinanţare deja primite de România.

”Comisia Europeană a reconfirmat astăzi eforturile României pentru a îndeplini cele 21 ţinte şi jaloane asumate prin PNRR pentru care am depus prima cerere de plată la sfârşitul lunii mai, exact cum ne-am propus. Mulţumim Comisiei pentru sprijinul constructiv şi consecvent pe care ni l-a acordat pentru a reuşi să ajungem la această evaluare pozitivă şi la aprobarea primei cereri de plată. Sunt 3 miliarde de euro care susţin obiective precise de reformă şi investiţii care vor moderniza comunităţile, vor eficientiza instituţiile şi vor revitaliza economia. Ritmul nostru de lucru, al ministerului pe care îl conduc împreună cu coordonatorii de reformă, cu Ministerul Finanţelor şi cu prim-ministrul României va rămâne la fel de intens în perioada următoare, pentru a ne încadra în calendarul propus atât în ceea ce priveşte ţintele şi jaloanele cu termen de finalizare 30 septembrie, cât şi depunerea celei de-a doua cereri de plată, în octombrie”, a transmis ministrul Marcel Ioan Boloş.

 

Ultimele Articole