AcasăEconomieMinisterul Investiţiilor şi Proiectelor Europene: 100 de milioane de euro, fonduri europene...

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene: 100 de milioane de euro, fonduri europene pentru sprijinirea refugiaţilor din Ucraina / Instituţia a stabilit mecanismul decontării cheltuielilor

Potrivit MIPE, cheltuielile urmează să fie decontate din Programul Operaţional Capital Uman.  

”În acest scop, se propune crearea unei noi axe prioritare în cadrul POCU, cu o alocare de 100 milioane euro. Suma va proveni din relocarea a 50 milioane euro de la Axa prioritară 2 – ”Îmbunătăţirea situaţiei tinerilor din categoria NEETs” şi a încă 50 milioane euro de la Axa prioritară 3 ”Locuri de muncă pentru toţi”. La suma provenită din fonduri europene se va adăuga cofinanţare naţională în valoare de aprox. 18,42 milioane euro”, a transmis MIPE, într-un comunicat de presă.  

Potrivit documentului, vor fi decontate cheltuieli în valoare de 40 euro / săptămână / persoană, pentru o perioadă de cel mult 13 săptămâni. 

Cheltuielile vor fi decontate Ministerului Afacerilor Interne, instituţia care va elabora, prin Inspectoratul General pentru Imigrari, săptămânal, lista cetăţenilor străini sau apatrizilor aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina. 

MIPE precizează că sprijinirea refugiaţilor din Ucraina va fi decontată din POCU după ce Comisia Europeană va aproba modificarea POCU, lansarea apelului de proiecte, respectiv încheierea contractului de finanţare între MIPE şi Ministerul Afacerilor Interne, Romania. 

Proiectul de act normativ este publicat pe site-ul . 

 

Ultimele Articole