AcasăEconomieMinisterul Sănătăţii a supus dezbaterii publice Ghidul solicitantului pentru dezvoltarea secţiilor de...

Ministerul Sănătăţii a supus dezbaterii publice Ghidul solicitantului pentru dezvoltarea secţiilor de terapie intensivă nou-născuţi – Peste 80 de milioane de euro din fondurile PNRR sunt destinate pentru extinderea acestora

”Ministerul Sănătăţii a publicat, marţi, în consultare publică “Ghidul beneficiarului şi anexele aferente din cadrul Componentei 12 – Sănătate, Investiţia 2. Dezvoltarea infrastructurii spitaliceşti publice, Investiţia specifică 2.3. Secţii de terapie intensivă pentru nou-născuţi”. În Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) sunt prevăzute peste 80.000.000 de euro pentru investiţii destinate secţiilor de terapie intensivă pentru nou-născuţi şi pentru transport pre-spitalicesc neonatal”, a transmis, marţi, Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat de presă.  

Potrivit documentului citat, sunt prevăzute 37.820.000 de Euro pentru proiecte care vizează extinderea capacităţii infrastructurii spitaliceşti dedicată îngrijirii pacientului critic neonatal cu minim 124 de paturi adiţionale (cazuri critice de Nivel III) – inclusiv infrastructura adiacentă si echipamente aferente, în timp ce, pentru dotarea cu echipamente medicale a secţiilor de terapie intensivă nou-născuţi şi îmbunătăţirea programului de screening pot fi accesate 13.500.000 de euro. 

Fonduri în valoare de 21.600.000 de euro sunt puse la dispoziţie celor interesaţi pentru proiecte care vizează construirea/amenajarea şi dotarea a 8 centre regionale pentru formarea personalului medical. 

”Tot în cadrul acestei componente, vor fi derulate achiziţii centralizate de către Ministerul Sănătăţii în valoare de 7.200.000 de euro pentru achiziţionarea a 12 unităţi mobile de terapie intensivă neonatală (Nivel III) care vor fi repartizate pe regiuni”, a mai precizat instituţia.  

Data lansării apelului de proiecte este 30 septembrie 2022. 

Ghidul beneficiarului şi anexele aferente pot fi consultate pe , secţiunea Noutăţi () 

 

 

Ultimele Articole