AcasăExterneMinisterul ucrainean al Apărării semnalează că se răspândesc informații false despre eliberarea...

Ministerul ucrainean al Apărării semnalează că se răspândesc informații false despre eliberarea unor teritorii ocupate

Ministrul adjunct al apărării din Ucraina, Hanna Maliar, a atras atenţia că sunt răspândite multe informații false despre presupuse așezări ucrainene eliberate, astfel că Ministerul Apărării de la Kiev face apel la populaţie să nu creadă aceste informații fără a fi verificate, transmite agenția ucraineană Unian, citată de Rador.

„Mulțumim tuturor celor cărora le pasă, dar noi ne descurcăm şi singuri cu presiunea psihologică asupra inamicului! Nu este necesar să se scrie despre fiecare așezare temporar ocupată cum că ar fi deja a noastră (eliberată, n.r.). Din păcate, pe rețele se răspândesc o mulțime de informații despre presupuse așezări eliberate, ceea ce nu corespunde realității. Printre acestea se numără așezări care sunt doar parțial controlate de Forțele Armate ale Ucrainei și unde încă au loc lupte. Se scrie inclusiv despre unele în cazul cărora eliberarea nici nu este planificată pentru zilele următoare” – a explicat ministrul adjunct pe Telegram.

Maliar atrage atenția asupra faptului că se poate afirma că o localitate este „a noastră” doar atunci când aceasta „este apărată și au fost luate măsurile de stabilizare de către organele de drept”. „Adică, dacă trupele noastre au intrat fizic pe teritoriul respectiv, asta nu înseamnă automat că noi controlăm deja localitatea. Pot exista încă bătălii şi multe măsuri speciale pentru a o elibera” – a subliniat ministrul adjunct al apărării de la Kiev.

sursa: Unian (traducere: Rador/ S. Dan)

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.