AcasăEconomieMinistru francez de Finanţe: Default-ul Greciei nu este o ipoteză de lucru

Ministru francez de Finanţe: Default-ul Greciei nu este o ipoteză de lucru

“Nu este o ipoteză de lucru, default-ul nu face parte din strategia noastră”, a insistat Baroin, participant la o reuniune cu omologi africani organizată la Paris.

 

El a arătat că strategia este activarea acordului liderilor zonei euro din 21 iulie, privind un al doilea program de finanţare pentru Grecia şi extinderea rolului Facilităţii Europene pentru Stabilitate Financiară.

 

“Aceasta este poziţia Franţei şi, înainte de a reflecta, ca unele ţări, la o altă strategie, trebuie să punem în practică acest acord”, a explicat ministrul.

 

Grecia ştie ce trebuie să facă, guvernul elen ştie care îi sunt obligaţiile, sarcinile, responsabilităţile faţă de creditori, a spus Baroin.

 

“Guvernul grec trebuie să lucreze cu reprezentanţii troicii, care reuneşte Comisia Europeană (CE), Banca Centrală Europeană (BCE) şi Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi aşteptăm raportul acesteia”, a adăugat ministrul.

 

Întrebat ce se va întâmpla dacă raportul troicii va fi defavorabil, iar creditorii vor bloca următoarea tranşă de împrumut, vitală pentru Grecia în octombrie, Baroin nu a vrut să anticipeze pe marginea acestei ipoteze.

 

Ultimele Articole