AcasăActualitateMinistrul Agriculturii vrea să convingă Comisia Europeană să aprobe taxarea inversă în...

Ministrul Agriculturii vrea să convingă Comisia Europeană să aprobe taxarea inversă în sectorul alimentar

“Cred că în continuare trebuie să se facă demersuri în sensul în care proiectul de lege privind taxarea inversă să fie acceptat. Problema taxării inverse nu este numai la noi şi nu se impune doar în România. Să ştiţi că au probleme mari şi italienii, şi spaniolii”, a spus Tabără.

Comisia Europeană a respins proiectul privind taxarea inversă în sectorul alimentar, prin care TVA s-ar încasa la vânzarea produsului în magazin.

Preşedintele Rompan, Aurel Popescu, a declarat în luna iulie la un seminar MEDIAFAX că i-a cerut ministrului Finanţelor de atunci, Sebastian Vlădescu, să convingă oficialii de la Bruxelles să accepte taxarea inversă, pentru că altfel va fi încurajată evaziunea fiscală.

“Aş vrea să clarificăm problemele legate de evaziune pentru că altfel degeaba tot solicităm bani pentru agricultură, şi în schimb nu venim cu nimic. Nu cred că fiecărui cetăţean al ţării îi convine să bage mâna în buzunar şi să vadă că an de an eu import, de fapt, sau intru într-o zonă speculativă”, a spus Tabără.

Prin taxarea inversă în industria alimentară, TVA se încasează în magazine, nu pe parcursul ciclului de fabricaţie a produselor.

Ministerul Finanţelor anunţa, la 6 iulie, că taxarea inversă pentru livrările de bunuri din interiorul ţării la cereale, plante tehnice, legume, fructe, carne, zahăr, făină, pâine şi produse de panificaţie va fi aplicată la zece zile de la comunicarea de către Consiliul UE a aprobării derogării pentru implementarea prevederii.

Ultimele Articole