AcasăEconomieMinistrul Agriculturii:În ultimele trei decenii s-au făcut „şi lucruri bune” în acest...

Ministrul Agriculturii:În ultimele trei decenii s-au făcut „şi lucruri bune” în acest domeniu. Merg aspersoarele pe câmp. Păi, altfel pârjoleam ţara dacă sistemele de irigaţii nu funcţionau

„În momentul acesta vă spun aşa: că în 30 de ani de zile s-au făcut şi lucruri bune. S-au făcut lucruri bune, cum avem astăzi un milion cinci sute de mii astăzi se irigă. Aţi auzit dumneavoastră că se irigă astăzi? V-am spus şi vă spun exact cât sunt: 883.000 de hectare sunt contracte de irigare astăzi, în România. Merg aspersoarele pe câmp. Uitaţi-vă în Brăila! Păi, altfel pârjoleam ţara dacă sistemele de irigaţii nu funcţionau. Aaa, că nu le avem la capacitatea pe care am dorit-o şi pentru care am introdus bani, pentru că avem, pe de o parte, obligativitatea executării acestui sistem de irigaţii şi această obligativitate rezidă din prevederea legii care este votată n Parlament în unanimitate de voturi. Vă daţi seama câtă încărcătură şi voinţă politică ca să face acest obiectiv în România?” a afirmat Petre Daea.
Afirmaţia ministrului a făcut făcută în briefingul de presă de la finalul şedinţei de Guvern de miercuri, atunci când un jurnalist i-a spus ministrului că dacă existau sisteme de irigaţii nu s-ar mai fi discutat despre calamitate în agricultură. 
El spune că „din nefericire România nu foloseşte decât sub 1%” din cantitatea de apă care trece pe teritoriul său, deşi are „cea mai valoroasă reţea hidro-ameliorativă” şi bazine hidrografice cu apă dulce, uniform distribuite pe teritoriul naţional. 
„Alţii scot sarea din ea ca s o folosească la plante. Noi o avem la îndemână şi trebuie să o folosim”, adaugă Daea.

Ultimele Articole