x


  • EUR
    4.8730
    USD
    4.1103
string(16) "instant-articles"

Ministrul Alexandru, confruntare cu românii REVOLTAȚI din GERMANIA

Violeta Alexandru s-a deplasat de la Berlin la Bonn pentru a discuta direct cu angajaţii români care s-au plâns de  condiţiile de muncă din Germania.

Autor: Mihai Voican | Sursa: TV LITORAL | Publicat: 20.05.2020, 19:42

Nemulțumirile românilor plecați la muncă peste hotare sunt în atenția Ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale de la București.

 

 

Violeta Alexandru s-a deplasat de la Berlin la Bonn pentru a discuta direct cu angajaţii români care s-au plâns de  condiţiile de muncă din Germania.

“De la Berlin, după două zile în fermele din zonă alături de români şi în discuţii terminate cu angajamente clare din partea miniştrilor germani pe care i-am văzut, m-am urcat în maşină şi am plecat la Bonn. (…) Am ajuns la Bonn. Aici unde mi-au fost semnalate probleme. Cea mai bună sursă de informare – direct de la oameni. Cea mai bună abordare: răspuns prompt şi rezolvate problemele, pentru ca toţi românii care muncesc în Germania să lucreze liniştiţi, sănătoşi şi încrezători în angajatorii germani serioşi”, a transmis Violeta Alexandru, pe Facebook.

Forum ARIR. Perspective câștigătoare: Cum reconstruim economia

Ministrul Muncii a apreciat că rezultatele discuţiilor pe care le-a avut la Berlin se vor concretiza în condiţii mai bune pentru muncitorii români din Germania.

“Ştiu bine ce rezultate am obţinut în aceste zile la Berlin pentru că am fost ascultată şi respectată de miniştrii germani, am trecut prin tot ceea ce este important pentru munca românilor de aici. Intenţia mea este să tratez şi eu cu respect colaborarea de lungă durată între România şi Germania. Ştiu că multe lucruri se vor rezolva imediat, pentru altele (care vin din spate, nerezolvate) avem un plan de lucru, eu şi ministrul Muncii Hubertus Heil. Vom face ceea ce ne-am angajat să facem pentru români şi vom evalua stadiul măsurilor cu proxima vizită în România pe care Ministrul Muncii din Germania a decis, după discuţia noastră, să o facă în doar câteva luni la Bucureşti.”, a transmis Violeta Alexandru.

Forum ARIR. Perspective câștigătoare: Cum reconstruim economia

 

Secretarul de stat din Ministerul Muncii, Tudor Polak, a arătat sâmbătă că aproximativ  27.000 de români au plecat în ultima perioadă cu zboruri charter în Germania pentru a lucra în agricultură însă nu au fost primite sesizări cu privire la eventuale abuzuri.