x


  • EUR
    4.7537
    USD
    4.3082
string(16) "instant-articles"

Ministrul Andronescu, sfat pentru părinți în prag de epidemie de gripă: Să le dea la ei șervețele umede

România este la un pas de epidemie de gripă, luni fiind confirmați 23 de morți. Părinţii sunt îngrijoraţi că şcolile sunt mediul ideal pentru răspândirea virusului și în multe dintre unitățile de învățământ lipsesc condițiile minime de igienă. În acest sens ministrul Educaţiei a venit cu o replică halucinantă pentru aceștia: copiii să aibă la ei şerveţele umede.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 21.01.2019, 13:26

Întrebată, într-o emisiune de la Digi24, ce ar trebui să facă elevii din școlile în care nu există săpun la baie, unele aflate chiar în centrul Bucureștiului, Ecaterina Andronescu a dat un răspuns halucinant.

 

„Să plece de acasă cu șervețele umede. Șervețelul este un element extrem de important și copilul trebuie să învețe să îl folosească”, a afirmat ministrul Educaţiei.

 

Ea a vorbit și despre faptul că părinții sunt aceia care, de multe ori, decid să își trimită copiii bolnavi la școală.

 

„Ar trebui să îi îndemnăm pe părinți să nu mai facă acest lucru. Să facem o școală pentru părinți și poate și în lege să avem un capitol dedicat părinților. Am văzut în legea japoneză”, a precizat ministrul Educației.

 

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că România se află în pragul unei epidemii de gripă, dar că nu avem încă epidemie în ţară.