Ministrul Boloș a demis un secretar de stat după ce acesta l-a insultat în birou: ”A fost un episod jenant”

0

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat că l-a demis pe secretarul de stat Cristian Roman după ce acesta a avut un comportament ”jenant” și ”nefiresc” insultându-l în propriul birou după ce i-a retras o serie de delegări, relatează Turnul Sfatului.

”Atunci când am venit la minister am gândit o restructurare și o redistribuire a delegării atribuțiilor. A fost și cazul dânsului, iar când s-a trezit că atribuțiile sale nu mai sunt aceleași pe care le avea înainte a avut o ieșire nervoasă, a început cu partea de jigniri la adresa mea, la adresa președintelui PNL Sibiu, a altor colegi, mă rog. A fost un episod ciudat, a dat dovadă de un comportament care nu ține de funcția de demnitar public și am luat imediat decizia de a-l demite.

Calendarul examenului de Bacalaureat 2022

Atunci când cobori la acest nivel nu poți ocupa în niciun caz o funcție de demnitate publică. A fost un episod jenant”, a declarat Boloș pentru Turnul Sfatului.

Decizia a fost publicată miercuri, 11 mai, în Monitorul Oficial, iar Roman a blocat biroul de la minister și nu l-a deschis decât atunci când a fost amenințat că vor fi chemați jandarmii.

”Legat de faptul că a încuiat biroul, eu personal nu pot spune asta, pentru că apoi am fost plecat la Bruxelles, nu am verificat, însă din relatările colegilor mei, da, se confirmă și asta. Eu nu vă pot spune acum dacă era înăuntrul sau în afara ușii încuiate sau cât timp a stat înăuntru. Cert este că a avut un comportament nefiresc”, a completat ministrul Marcel Boloș.

Postul de secretar de stat ocupat de Roman era arondat organizației PNL Sibiu, iar Biroul Politic Județean a aprobat în unanimitate decizia ministrului, anunțând că se va face o altă propunere.