AcasăEconomieMinistrul Cadariu anunţă că săptămâna viitoare vor fi puse în consultare publică...

Ministrul Cadariu anunţă că săptămâna viitoare vor fi puse în consultare publică Programul pentru promovarea exportului şi Programul de Internaţionalizare

„Participarea la târgurile internaţionale nu trebuie să devină un fenomen de castă, dar trebuie să avem instrumente eficiente ca antreprenorul român să identifice pieţe noi de desfacere şi să atragă clienţi noi, real interesaţi de bunurile şi serviciile disponibile la noi în ţară. Noile acte normative vizează reoperaţionalizarea unor programe, dar şi eliminarea intermediarilor”, a afirmat Constantin-Daniel Cadariu, conform unui comunicat de presă al Ministerului Turismului.

La această întâlnire, la care au participat reprezentanţi ai mediului de afaceri, ai turismului, ai Instituţiei Prefectului Constanţa şi ai administraţiei publice locale din Constanţa şi Tulcea au fost discutate în continuare provocările punctuale pe care staţiunile de interes local şi naţional  din această zonă le întâmpină. 

Situaţia plajelor şi cea a investiţiilor la Marea Neagră au reprezentat un punct important, dar şi infrastructura rutieră, feroviară şi aeriană, esenţială pentru mobilitatea către turismul de pe litoralul românesc, dar şi către Delta Dunării, mai indică sursa citată.

Un obiectiv emergent pentru judeţul Constanţa este turismul balnear şi modalităţile de stimulare a investiţiilor private. O temă de interes naţional intens dezbătută a reprezentat-o dezvoltarea Organizaţiilor de Management al Destinaţiei, o reformă asumată inclusiv prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Aceasta a fost dublată de situaţia resurselor umane în turism şi despre situaţia generală a investiţiilor în turism. 

Constantin-Daniel Cadariu a precizat că acolo unde problemele depăşesc competenţa ministerului de resort vor exista colaborări cu alte instituţii şi a reconfirmat angajamentul de a avea întâlniri recurente pentru susţinerea dialogului social în fiecare zi de marţi din a doua săptămână a lunii atât cu reprezentanţii din turism, cât şi cu cei ai ai mediului de afaceri, potrivit sursei menţionate.

 

Ultimele Articole