Ministrul Economiei: 30 de milioane lei ajutor de minimis pentru dezvoltarea durabilă a industriei si creşterea competitivităţii produselor industriale româneşti pe piaţa internă şi internaţională

”Guvernul a aprobat în şedinţa de astăzi Memorandumul  privind încadrarea schemei de ajutor de minimis „Sprijin acordat pentru implementarea Programului de creştere a competitivităţii produselor industriale” – în politicile economico-bugetare şi financiare ale statului român”, informează Ministerul Economiei.

Bugetul schemei de ajutor de minimis este de 10 milioane de lei pentru anul 2022, respectiv 20 milioane de lei pentru anul 2023, plăţile urmând să fie efectuate până  la data de 31 decembrie 2027.

„Continăm seria de măsuri pentru industria prelucrătoare. Am aprobat astăzi în Guvern o nouă schema de minimis prin care venim în sprijinul întreprinderilor şi ne propunem să creştem competitivitatea produselor industriale româneşti. Avem la dispoziţie un buget de 30 de milioane de lei, dintre care 10 milioane lei pentru anul în curs şi 20 de milioane lei pentru 2023, ajutor de minimis sub formă de grant”, a precizat ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Schema de ajutor de minimis se adresează întreprinderilor, inclusiv societăţilor cooperative, care activează în sectoarele industriei prelucrătoare şi al recuperării materialelor precum şi entităţilor din infrastructura pentru evaluarea conformităţii produselor industriale, asociaţiilor profesionale şi patronatelor de ramură. Aceasta intră în vigoare de la data publicării în Monitorul Oficial al României şi se aplică până la 31 decembrie 2023, în limita bugetului alocat.

Proiectele acceptate se finanţează în limita fondurilor aprobate pentru Program, cuprinse în bugetele anuale ale Ministerului Economiei, iar intensitatea maximă a ajutorului de minimis acordat în cadrul acestei scheme de finanţare diferă în funcţie de tipurile de proiecte care se încadrează în activităţile prevăzute în schema de minimis.

„Rezultatele obţinute prin ajutoarele financiare acordate vor conduce la creşterea competitivităţii produselor fabricate în România, la crearea de noi locuri de muncă şi la îmbunătăţirea condiţiilor de lucru. Preconizăm că pe lângă creşterea competitivităţii produselor fabricate în România, vom reuşi să creştem şi producţia destinată exportului.Totodată, implementarea acestor măsuri va avea un impact pozitiv pentru mediu, contribuind la reducerea cantităţilor de noxe evacuate în atmosferă, în special pulberi şi dioxid de carbon, care au un efect puternic asupra schimbărilor climatice”, a concluzionat ministrul Florin Spătaru.

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed