AcasăEconomieMinistrul Economiei: Industria de apărare are nevoie de investiţii strategice dacă ne...

Ministrul Economiei: Industria de apărare are nevoie de investiţii strategice dacă ne dorim ca acest sector să fie competitiv şi performant

“Industria de apărare are nevoie de investiţii strategice dacă ne dorim ca acest sector să fie competitiv şi performant. Avem alocat un buget mai mare în comparaţie cu anii precedenţi pentru acest sector industrial. Este nevoie însă de un plan investiţional strategic, cu obiective realiste şi solide care să permită revitalizarea acestor companii. De aceea am dat startul acestor vizite de lucru, pentru a vedea care sunt problemele stringente, care este situaţia reală a acestor societăţi şi nu în ultimul rând pentru a discuta cu oamenii care lucrează aici şi care cunosc foarte bine activitatea reală a acestor societăţi. Împreună putem lua deciziile potrivite pentru relansarea industriei de apărare”, a declarat ministrul economiei, Florin Spătaru, care face, joi şi vineri, vizite la societăţile din industria de apărare din judeţul Braşov.

Potrivit Ministerului Economiei, el a fost la IAR Ghimbav, companie aeronautică din portofoliul Ministerului Economiei, unicul fabricant de elicoptere din România, unitate specializată pentru mentenanţă, reparaţii capitale pentru elicopterele Puma şi Alouette III. IAR Ghimbav a semnat în 2017 un parteneriat de colaborare cu Airbus Helicopters, prin care s-a extins cooperarea exclusivă în ceea ce priveşte elicopterul multirol H215M.

Ministrul Florin Spătaru a avut discuţii cu conducerea societăţii, precum şi cu reprezentanţii Airbus România pentru întărirea colaborării.

Ulterior, ministrul s-a deplasat la Zărneşti, unde a vizitat fabrica Tohan şi a avut discuţii cu conducerea societăţii, dar şi cu reprezentanţii Metrom şi Carfil.

Ministrul Spătaru a declarat că societăţile au nevoie de investiţii şi retehnologizare şi a spus că încearcă să găsescă parteneriate cu companii de profil, pentru a dezvolta industria naţională de apărare. Acesta a precizat că doreşte ca între companiile româneşti din industria de apărare şi instituţiile statului român care beneficiază de aceste produse să existe o strânsă colaborare.

Vizitele vor continua vineri la Pirochim Victoria şi la Fabrica de Pulberi Făgăraş.

Ultimele Articole