AcasăEconomieMinistrul Economiei, vizită la Roşia Montană: Românii din Apuseni cunosc potenţialul mineritului...

Ministrul Economiei, vizită la Roşia Montană: Românii din Apuseni cunosc potenţialul mineritului în zonă, dar au nevoie de susţinerea celor care decid, pentru valorificarea bogăţiilor pe care natura le-a oferit

”Deciziile nu se iau din birou, ci pe teren, de la faţa locului. Am revenit la Alba pentru celebrarea celor 45 de ani de activitate Cupru Min în România. Prima oprire a fost, însă, la Roşia Montană, căci una este să citeşti în broşuri despre minele de aur şi alta e să fii acolo şi să atingi urmele daltei cu care a lucrat, acum 2.000 de ani, muncitorul roman”, a scris ministrul Economiei.

 

Ministrul Economiei arată că ”aproape 3000 de oameni trăiesc, astăzi, în Roşia Montană şi majoritatea face parte din generatia de mineri care cunoaşte istoria exploatărilor de aur din zonă”.

 

”Românii din Apuseni cunosc potenţialul mineritului în zonă, dar au nevoie de susţinerea celor care decid pentru valorificarea bogăţiilor pe care natura le-a oferit. Frumuseţea Apusenilor trebuie protejată, în acelaşi timp cu dezvoltarea economică a zonei”, spune ministrul Spătaru. 

 

Ultimele Articole