Ministrul Energiei: Venim cu ordonanță pentru noi măsuri de sprijin la energie săptămâna viitoare

0

Guvernul va veni săptămâna viitoare cu o ordonanță de urgență pentru noua schemă de sprijin pentru consumatorii de energie și ar putea ajuta și alte industrii, pe lângă cele sectorul agricol și alimentar, a declarat miercuri ministrul Energiei Virgil Popescu. El a anunțat că guvernul va interzice debranșarea pentru mai mulți consumatori, pe lângă cei vulnerabili. Ministrul a reiterat că furnizorii care au întocmit facturi eronate fără măsurile de sprijin trebuie să le storneze și să nu perceapă penalități.

„Am avut o discuție cu privire la prețul la energie electrică și gaze cu privire la măsurile pe care le vom lua. Săptămâna viitoare dorim să ieșim cu ordonanța de urgență. De la 1 aprilie vom prelungi schema de ajutor pentru consumatori casnici, pentru IMM-uri. De la 1 februarie vom acționa pentru zona alimentară de agricultură. Ne gândim la scheme de ajutor și pentru alte industrii”, a declarat ministrul Energiei, după ședința de Guvern.

El a precizat că Guvernul va extinde interdicția debranșării și va obliga furnizorii care nu au oferit în facturi măsurile de sprijin să refacă facturile și să le storneze.

Citește integral pe economedia.ro