AcasăEconomieMinistrul Finanţelor, despre modificările privind contractele part-time: Accentul trebuie pus pe lucrător,...

Ministrul Finanţelor, despre modificările privind contractele part-time: Accentul trebuie pus pe lucrător, oamenii până la urmă muncesc 8 ore, mulţi dintre ei în spatele unui contract de 2 ore. Este un fenomen pe care l-au recunosc şi antreprenorii

Despre modificările în privinţa contractelor part-time, ministrul de Finanţe a spus că nu există riscul de a se ajunge la muncă la negru. ”Nicidecum, se limitează munca la negru, pentru că acele persoane care sunt plătite cu două ore, oficial, vă asigur că nu trăiesc din două ore, contravaloarea unui salariu minim”.

Adrian Câciu a spus că a vorbit cu mediul de afaceri, şi au  recunoscut şi aceştia că ”diferenţa era muncă informală”.

”Eu cred că accentul trebuie pus pe lucrător, din perspectiva aceasta, pentru că oamenii până la urmă muncesc opt ore, mulţi dintre ei în spatele unui contract de două ore. Este o realitate, este un fenomen pe care l-au recunosc şi antreprenorii”, a mai spus el.

Despre veniturile limitate pentru consultanţă la 20% şi riscul de a se închide unele microîntreprinderi, ministrul a arătat că nu există ”o tendinţă sau o încercare din partea statului de a închide, ci o lărgire a opţiunilor”.

”Pentru a beneficia de o anumită facilitate, trebuie să îndeplineşti anumte condiţii, dacă nu le îndeplineşti, eşti o companie care devii companie plătitoare pe impozit pe profit, este foarte simplu. Nu închide nimeni pe nimeni ci te duci în altă zonă fiscală”, a spus el.

 

Ultimele Articole