Ministrul maghiar de Externe, primit cu fast în Ardeal

Ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior al Ungariei, Péter Szijjártó, a vizitat ieri municipiul Târgu Mureş dar și câteva localități din Harghita și Covasna. Oficialul a avut întâlniri cu reprezentanţi maghiari ai administraţiei locale.

Primarul din Târgu Mureș, Soos Zoltan, a ținut să precizeze într-o postare pe FB, că vizita are loc în contextul alegerilor parlamentare care vor avea loc în aprilie în Ungaria.

„Am început ziua de astăzi bine! Ministrul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului, domnul Péter Szijjártó , a vizitat Târgu Mureş. Suntem recunoscători guvernului maghiar pentru sprijinul constant acordat, atât financiar cât şi pentru susţinerea morală. Ministrul a subliniat că pe lângă investiţiile din Ungaria, guvernul a acordat întotdeauna o atenţie deosebită şi dezvoltării în afara graniţelor sale asigurându-ne că acest lucru va continua să se întâmple şi în viitor. În aprilie vor avea loc alegeri parlamentare, hai Ungaria!”, a declarat Soos Zoltan, într-o postare pe Facebook.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Mureş, Péter Ferenc, a anunţat și el întrevederea cu oficialul ungar venit în vizită la Târgu Mureş.

Azi l-am primit în cabinetul meu pe ministrul Szijjártó Péter care a ținut să sublinieze și prin prezența sa personală importanța pe care comunitatea maghiară din Transilvania o reprezintă pentru țara-mamă“, spune  Péter Ferenc într-o postare pe pagina sa de FB.

„În cadrul vizitei la Consiliul Judeţean Mureş, ne-am exprimat mulţumirile către guvernul maghiar pentru sprijinul financiar şi moral care contribuie semnificativ la întărirea comunităţii maghiare şi la dezvoltarea economică a regiunii. Szijjártó Péter a confirmat că guvernul maghiar se gândeşte la o naţiune comună şi lucrează pentru a se asigura că toată lumea îşi găseşte prosperitatea în propria ţară”, a mai afirmat Péter Ferenc, în mesajul postat pe Facebook 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri