AcasăEconomieMinistrul Mediului: 47 de oraşe au depus deja cereri de finanţare pentru...

Ministrul Mediului: 47 de oraşe au depus deja cereri de finanţare pentru construirea de insule ecologice digitalizate / Oraşele din judeţul Hunedoara s-au mişcat cel mai repede

”47 de oraşe au depus deja cereri de finanţare pentru construirea de insule ecologice digitalizate, prin primul program de finanţare lansat de Ministerul Mediului din fondurile PNRR. Oraşele din judeţul Hunedoara s-au mişcat cel mai repede, având depuse deja 6 proiecte, iar harta de mai jos arată cum stau şi celelalte regiuni la capitolul intenţiei de modernizare a infrastructurii de colectare selectivă”, a transmis, vineri, ministrul Mediului, Tanczos Barna.  

Potrivit acestuia, există o alocare bugetară de 260 milioane de euro din care se pot instala 13.700 de insule digitalizate.  

”Sesiunea de depuneri de proiecte va fi deschisă până la mijlocul lunii noiembrie şi sper ca autorităţile locale să se folosească de această oportunitate pentru a îmbunătăţi managementul deşeurilor şi gradul de reciclare. Finanţăm integral realizarea acestor insule. Oferim posibilitatea instalării unor insule ecologice digitalizate supraterane dar şi îngropate, subterane, care funcţionează foarte bine în zone de turism, în centrul oraşului”, a mai transmis ministrul.  

Acesta explică faptul că este vorba despre containere inteligente în care vor putea fi aruncate separat deşeurile biodegradabile, hârtia, plasticul, sticla sau metalul. 

 

 

Ultimele Articole