AcasăEconomieMinistrul Mediului: Anul trecut a fost primul an când am constatat o...

Ministrul Mediului: Anul trecut a fost primul an când am constatat o reducere semnificativă a maşinilor pe motorină/ Creşte spectaculos ca procent, în momentul de faţă, numărul maşinilor electrice

“Anul trecut a fost primul an când am constatat o reducere semnificativă a maşinilor pe motorină. Ultimele două decenii au fost deceniile de vârf ale Diesel-ului, dar cu siguranţă în următoarea perioadă va scădea foarte mult numărul maşinilor cu motoare Diesel. Creşte spectaculos ca procent, în momentul de faţă, numărul maşinilor electrice. Plecând de la o sumă absolută mică, creşterile sunt spectaculoase, dar nu sunt încă de impact, dar vedem efectul politicilor publice, pentru că programul Rabla Plus vine în sprijinul cetăţenilor şi companiilor. Cele mai mari cereri pentru maşinile noi prin programul Rabla sunt pe Rabla Plus, tocmai de aceea faţă de 2020 am triplat bugetul pentru electrice. Oferim, probabil, cea mai mare sumă, ca sprijin, din Europa pentru o maşină electrică”, a declarat Tanczos Barna miercuri seară, la Euronews România.

 

Ministrul a subliniat că există programe la Administraţia Fondului pentru Mediu pentru realizarea de staţii de încărcare pentru autovehiculele electrice. 

 

Potrivit acestuia, peste 300.000 de maşini second hand intră anual în România.

Ultimele Articole