AcasăEconomieMinistrul Sebastian Burduja crede că vom avea identitate digitală în mai puțin...

Ministrul Sebastian Burduja crede că vom avea identitate digitală în mai puțin de un an

Ministrul Sebastian Burduja: România încă nu are un singur instrument de validare a identităţii noastre digitale. Este un proiect care ar trebui să se închidă până în vara anului viitor.

”Astăzi la Bucharest Tech Week mi-am prezentat public viziunea pentru mandatul de ministru Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării – România. A fost un dialog viu, pe care îmi doresc să îl continuăm”, a scris ministrul Sebastian Burduja pe Facebook.

“Fiecare român, când solicită un serviciu de la stat, un certificat de căsătorie, de naştere sau plata unei alocaţii, trebuie să facă dovada că el este persoana care solicită acele lucruri, şi nu altcineva în locul lui. Şi atunci, statul trebuie să îl autentifice. România încă nu are un singur instrument de validare a identităţii noastre digitale. Şi acesta este un proiect care ar trebui să se închidă până în vara anului viitor, în care, aşa cum ne autentificăm astăzi, în raport cu alte bănci, prin aplicaţii, inclusiv prin recunoaştere facială, aşa ne vom putea autentifica şi în raport cu statul român pentru a putea beneficia de aceste servicii digitale”, a explicat ministrul.

 

Ultimele Articole