Ministrul Transporturilor anunţă că a fost emisă autorizaţia de construire pentru un sens giratoriu la Otopeni, pe Centura Bucureşti. Lucrarea va fi gata la toamnă, iar investiţia se ridică la 1,8 milioane de lei

„Sens giratoriu modern la Otopeni, pe Centura Bucureşti. Veste bună pe final de săptămână – tocmai ce a fost emisă autorizaţia de construire pentru o soluţie pe care am propus-o anul acesta şi iată că o implementăm rapid, atât de necesară pentru fluidizarea circulaţiei pe şoseaua de centură a Bucureştiului, în punctul de intersecţie cu Strada Gării Otopeni. Vorbim despre construirea unui sens giratoriu modern, de tip turbogiraţie, la care se adaugă construirea unei benzi dedicate, destinată maşinilor care circulă dinspre DN1/Mogoşoaia în direcţia Tunari şi care astfel pot merge înainte, fără să fie obligaţi să mai dea prioritate în sensul giratoriu”, scrie Drulă, pe Facebook.

Un beneficiu al proiectului este că siguranţa rutieră pe timp de noapte prin acest punct va fi îmbunătăţită, prin instalarea a 16 stâlpi de iluminat.

„Cei care trec zilnic pe acolo ştiu ce ambuteiaje se creează acum din cauza acelui giratoriu improvizat”, adaugă el.

Lucrarea se încheie la toamnă, iar investiţia se ridică la 1,8 milioane de lei, din bani proveniţi din bugetul de întreţinere a drumurilor, afirmă Drulă.

„În zonă mai sunt în desfăşurare două proiecte care vor fluidiza traficul şi vor aduce un plus de confort şoferilor: asfaltările începute deja pe centură (între pasajul Mogoşoaia şi această intersecţie) şi pasajul de la Mogoşoaia. Toate aceste investiţii vor fi gata la începutul lui octombrie, astfel încât circulaţia pe acest sector al centurii capitalei să fie mai fluentă şi sigură. Aşa cum ne-a dovedit anul acesta proiectul reabilitării DN 68A Margina-Holdea şi regândirea giratoriului de la Margina, asemenea soluţii simple şi elegante pot reduce chiar şi cu zeci de minute timpii de aşteptare din trafic”, precizează ministrul.


 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri