AcasăEconomieMinistrul Transporturilor: Deciziile haotice luate în ultimii ani au afectat dezvoltarea companiei...

Ministrul Transporturilor: Deciziile haotice luate în ultimii ani au afectat dezvoltarea companiei CFR Marfă

“Deciziile haotice luate în ultimii ani, numirea în vârful conducerii societăţii a unor persoane fără a ţine cont de criteriile de competenţă şi profesionalism sunt doar câteva dintre cauzele care au afectat dezvoltarea CFR Marfă. Nu este normal ca o societate care în 2003-2004 era ”perla” companiilor din subordinea Ministerului să ajungă în situaţia de astăzi”, a declarat Drulă.

Ministrul a mai spus că observă că noua conducere a implementat deja o serie de măsuri, iar rezultatele încep să se vadă: avem pentru prima dată, după mult timp, un buget prognozat pe profit.

“Sunt paşi în direcţia pe care ne-o dorim. Este vital pentru societate să fie închise ”robinetele” prin care se pierdeau banii şi să îşi consolideze poziţia pe piaţă. Din păcate, din cauza deciziilor greşite din anii precedenţi, conducerea societăţii  a fost nevoită să ia şi măsuri precum disponibilizarea de personal. Este o măsură radicală, dar necesară şi vrem ca în parteneriat cu organizaţiile sindicale să derulăm acest proces într-un mod transparent, cu criterii clare şi cu respectarea prevederilor referitoare la protecţia socială. Am reiterat şi discuţiile pe care le-am purtat la Bruxelles, cu doamnele Comisar, pe tema acestei companii naţionale de interes strategic. Am fost bucuros că oficialii de la Comisia Europeană au înţeles situaţia reală în care se află această companie şi au apreciat planurile de restructurare şi returnare a ajutorului de stat, pe care le-am prezentat”, a completat Drulă.

La iniţiativa ministrului Transporturilor a avut loc miercuri o întâlnire cu reprezentanţii organizaţiilor sindicale semnatare ale contractului colectiv de muncă de la nivelul CFR Marfă.

Discuţiile purtate cu reprezentanţii Alianţei Federaţiilor Tehnice Feroviare şi ai Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial Vagoane s-au axat pe identificarea soluţiilor pentru rentabilizarea CFR Marfă precum şi cu privire la măsurile ce vor fi luate în următoarea perioadă în cadrul planului de restructurare adoptat la nivelul societăţii.

Ministrul Drulă a subliniat faptul că ”doar printr-un parteneriat activ între Minister, conducerea societăţii şi sindicate vom putea să salvăm CFR Marfă”..

 

Ultimele Articole