AcasăEconomieMinistrul Transporturilor Sorin Grindeanu anunţă că, în săptămânile următoare, va fi selectat...

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu anunţă că, în săptămânile următoare, va fi selectat un nou consiliu de administraţiei şi un director general al Metrorex

„Nu am mers de ani buni cu metroul. N-am folosit şi nu folosesc acest mijloc de transport în comun. Eu sunt pe post de miliţian sau poliţist, ca ministru? Să vină instanţa să decidă într-o formă sau alta. Curăţarea gheretelor a fost o acţiune de imagine şi aşa au rămas. Din păcate, unii predecesori de-ai mei s-au ocupat doar de aceste lucruri. Dacă se apucau de lucruri în mod corect, poate aveam buget anul trecut la Metrorex în loc de rangă sau poate se plăteau facturile pentru care astăzi bucureştenii au acest disconfort. Ranga nu ţine loc de a fi bun manager. A fost un show, un spectacol, nu a fost finalizată acţiunea. Toţi cei care fac lucruri ilegale trebuie să plătească. Nu există nuanţe”, a afirmat Sorin Grindeanu, miercuri la Digi 24.

 

MInistrul Transporturilor a adăugat că, în săptămânile care vor veni, va fi selectat un nou consiliu de administraţie şi director general la Metrorex care să vină cu un plan de magement de îmbunătăţire a situaţiei economice a companiei.

 

„Metrorex are de ani buni un contract de mentenanţă pentru garniturile de tren cu o companie foarte mare la nivel mondial. Facturile pentru această mentenanţă nu au fost plătite. De exemplu, la sfârşitul anului trecut facturile neplătite de către Metrorex către această companie erau de aproximativ 200 de milioane de lei. Despre asta vorbim. Anul trecut nu s-a plătit aproape deloc către mentenanţă. Venim acum şi plătim din urmă facturile din urmă pe care nişte domni nu le-au plătit. În 2021 cred că este singurul an de după Revoluţie când Metrorex nu a avut, în marea profesionalizare din 2021, n-a avut bugetul aprobat. Aşa ceva intră în anale. Este responsabilitatea celor care au conduşi Metrorexul şi Ministerul Transporturilor”, a completat Grindeanu.

 

El a mai spus că este interesat ca bucureştenii să nu mai aibă disconfort atunci când vine vorba de a circula cu metroul.

 

„În acest moment mă interesează două componente. Pe de o parte, disconfortul pe care îl au bucureştenii cauzat de ce vă spuneam mai devreme. N-aş vrea să fie folosit ca un mijloc de presiune pentru a veni de fiecare dată de către cei de la Metrorex în a veni Guvernul sau Ministerul să plătească non-stop la rectificări şi să se vină cu sume de bani. În viitoarele săptămâni, se va selecta pe 109 la Metrorex, Consiliul de Administraţie şi viitorul director general şi mă aştept de la cei care sunt selectaţi transparent, prin concurs, atât membri din CA cât şi directorul general să vină cu un plan de management care să scoată în evidenţă o îmbunătăţire a activităţii Metrorex, dacă e să privim doar din punct de vedere economic. Sunt subvenţii care vin conform legii de la bugetul de stat. Pe final de an, când s-a venit cu o rectificare. Am venit ministru pe 26 noiembrie. S-a făcut o rectificare unde am încercat, prin ceea ce mi-au spus colegii din Ministerul Transporturilor, să venim cu anumite sume de bani şi pe CFR să acoperim acele subvenţii sau marile lucruri neacoperite pe parcursul anului”, a concluzionat ministrul Transporturilor.

Preşedintele USR Cătălin Drulă critică faptul că ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a precizat că ar fi dispus să discute cu Primăria Capitalei pentru ca Metrorex să treacă în subordinea PMB. El i-a cerut demisia social-democratului.

Ultimele Articole