Ministrul Transporturilor : Tronsonul 2 al drumului expres Craiova-Piteşti, în linie dreaptă pentru a fi gata anul acesta. Stadiul fizic al lucrărilor este de 75%

0
20
Ministrul Transporturilor : Tronsonul 2 al drumului expres Craiova-Piteşti, în linie dreaptă pentru a fi gata anul acesta. Stadiul fizic al lucrărilor este de 75%

“Sâmbătă am făcut o vizită pe şantierul drumului expres Craiova – Piteşti. Am vrut să mă asigur că suntem în linie dreaptă pentru respectarea promisiunii că vom finaliza Tronsonul 2 anul acesta. Tronsonul de 40 de km este vital pentru ocolirea oraşelor Slatina şi Balş. Toţi care vor circula pe acel tronson merită să nu piardă ore în şir în ambuteiaje. În prezent, stadiul fizic al lucrărilor este de 75%”, a scris Drulă în postarea sa.

Ministrul a mai afirmat că a văzut o mobilizare exemplară a constructorului.

“Sunt 1.400 de oameni pe şantier, 12 km din totalul de 40 au două din trei straturi de asfalt, iar grinzile necesare pentru viaducte, poduri şi pasaje sunt produse în proporţie de 90% (o mare parte sunt deja şi ridicate pe structuri). Mărturisesc că am o plăcere deosebită să văd şantiere unde, aşa cum se spune în branşă, ”se face producţie””, a  subliniat ministrul.

Uniunea Europeană va contribui, prin intermediul politicii de coeziune, cu 726 de milioane de euro la construirea drumului expres Craiova – Piteşti.

Comisia a aprobat, pe data de 23 martie, construirea unui drum expres între oraşele Craiova şi Piteşti. UE va contribui, prin intermediul politicii de coeziune, cu 726 de milioane de euro la crearea noii legături, de 121 km, dintre cele două oraşe. Proiectul, care face parte din reţeaua transeuropeană de transport, include construirea a două benzi de circulaţie în fiecare direcţie, 10 tronsoane de racord şi 75 de poduri sau pasaje.

Proiectul ar trebui finalizat până la sfârşitul anului 2023.