AcasăEconomieMinistrul Turismului, despre situaţia Blue Air: E necesar să fie finanţat şi...

Ministrul Turismului, despre situaţia Blue Air: E necesar să fie finanţat şi în România un fond de garantare, la care să participe toate asociaţiile operatorilor din turism / Aproximativ 3.900 de români aflaţi în întreaga lume au solicitat sprijin

”Până în momentul de faţă, ştim că aproximativ 3.900 de români aflaţi în destinaţii din întreaga lume au solicitat sprijin misiunilor noastre diplomatice din ţările respective, iar din aceştia, 730 dintre ei au solicitat soluţii pentru repatriere. (..) Sunt convins că mulţi dintre românii afectaţi de situaţia de la Blue Air au găsit soluţii pe cont propriu”, a arătat ministrul Daniel Cadariu.

Despre soluţiile pentru despăgubirea celor care au pierdut banii pe biletele de avion, ministrul Turismului a spus că sunt cel puţin două categorii, cei care au apelat la agenţiile de turism şi cei care au cumpărat bilete individual.

”Pentru a doua categorie, recuperarea se va face direct de la Blue Air, există legislaţie, directivă europeană. În mod normal, o companie aeriană, la înfiinţare depune garanţii şi acele garanţii pot fi executate”, a explicat Cadariu.

El a mai spus că pentru acei români care au apelat la tour operatori, vor trebui să recupereze banii de la acele agenţii, care la rândul lor se vor îndrepta împotriva companiei Blue Air, el menţionând că la fel se va întâmpla cu Tarom, pentru a recupera banii pentru aceste curse de rapetriere a românilor blocaţi în destinaţii externe.

Ministrul a spus că în urma discuţiilor cu touroperatorii, din discuţii ”a rezultat că e necesar să fie finanţat şi în România un fond de garantare, la care să participe toate asociaţiile operatorilor din turism, pentru a  putea avea un sprijin în astfel de situaţii excepţionale”. 

 

Ultimele Articole